Xè Congrés d’Energia de Catalunya – Transicions tecnològiques i sistèmiques

Inici | Novetats | Xè Congrés d’Energia de Catalunya – Transicions tecnològiques i sistèmiques

Encetem la ruta de presentacions de l’Amep del 2023 arreu del territori amb la participació al Xè Congrés d’Energia de Catalunya organitzat per l’Associació Congrés d’Energia de Catalunya (Coenercat) i la Societat Catalana de Tecnologia que enguany posa el focus en la transició energètica amb una part dedicada a les comunitats energètiques i les iniciatives municipalistes.

El 19 de gener a partir de les 16 h i fins a les 20 h se celebra el Xè Congrés d’Energia de Catalunya. La jornada es realitzarà en format virtual i les inscripcions encara estan obertes en aquest enllaç. Les transicions tecnològiques i sistèmiques són l’eix sobre el qual gira enguany el congrés que comptarà amb la presència de l’Amep com a representant de les iniciatives municipalistes en l’aposta per a un canvi de model més just i sostenible a través de la gestió pública de l’energia.

Iniciatives municipalistes en la transició energètica

Després d’una primera part en la qual es repassarà el model energètic del Port de Barcelona, les primeres passes en l’era de l’hidrogen net a Catalunya i la transformació industrial a Repsol, arribarà el torn de parlar de les oportunitats de les comunitats energètiques en el sector industrial i, amb la presència de l’Amep, s’escoltarà la veu del municipalisme organitzat amb l’objectiu de ressaltar la necessitat d’una transició energètica que posi la gestió del sistema en mans públiques en benefici de tota la ciutadania.