Presentem el programa de la jornada “Els Municipis davant la transició energètica: una aposta decidida i ferma”

Inici | Novetats | Presentem el programa de la jornada “Els Municipis davant la transició energètica: una aposta decidida i ferma”

El divendres 10 de febrer a Barcelona celebrem una jornada que agruparà una vintena d’iniciatives municipals i altres institucions per debatre el paper de les institucions en la transició energètica. Les tres taules de debat se centren en la rehabilitació arquitectònica i la reducció de la demanda energètica i en la generació i el consum (autoconsum) tant en sostre urbà com en el sòl no urbà.

Amb l’objectiu d’incentivar un paper actiu dels municipis en la transició energètica, organitzem al costat de l’Ajuntament de Barcelona una jornada on s’abordaran els reptes i es compartiran experiències d’iniciatives ja existents i es comptarà amb la participació d’institucions expertes.

La benvinguda de l’acte anirà a càrrec de la Sra. Marta Morera, Directora de l’ICAEN de la Generalitat de Catalunya; la Sra. Janet Sanz, Tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona; el Sr. Eloi Badia, Regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica de l’Ajuntament de Barcelona i el Sr. Carles Caballero, President de l’Amep.

Daniel Pérez, expert en el sector energètic, s’encarregarà d’obrir la primera sessió i, posteriorment, organitzades en tres taules, s’abordaran la rehabilitació arquitectònica i la reducció de la demanda energètica i en la generació i el consum (autoconsum) tant en sostre urbà com en el sòl no urbà.

D’aquesta manera, es podran conèixer des de les experiències de la Fundació Europace en la rehabilitació energètica d’habitatges, passant per l’habitatge cooperatiu de nova construcció La Morada de Societat Orgànica, fins a les comunitats energètiques impulsades per municipis socis de l’Amep com el Prat de Llobregat o Rubí o l’autoconsum en sòl no urbà d’altres socis com Sant Pere de Torelló, Sort, Llavorsí i Moià. A més, també es comptarà amb la presència de l’entitat Micropobles i de la Plataforma Recuperem l’Energia, presentada fa una setmana a Sant Quirze de Besora amb la presència de l’Amep.

L’acte tindrà lloc el divendres 10 de febrer de les 9.30 h a les 14 h a la UPF (Roc Boronat, 138. Barcelona). Auditori.   

Per seguir la sessió plenària en línia, ho podreu fer en aquest enllaç.