Ja som 117 municipis i entitats per l’energia pública a Catalunya

Inici | Novetats | Ja som 117 municipis i entitats per l’energia pública a Catalunya

La recent adhesió de Balaguer a l’Amep és una mostra de la constant i creixent implicació del municipalisme català en la transició energètica i la promoció de la gestió pública de les xarxes de distribució. Avui, l’Associació ja representa a més de 3,5 milions de ciutadans i ciutadanes.

La 5a Assemblea General Ordinària celebrada a Lleida el passat 29 de març va donar la benvinguda a la ciutat de Balaguer com a nova associada de ple dret a l’Amep. El ple de la Paeria de la capital de La Noguera, on hi ha censades 17.500 persones, va aprovar per unanimitat l’adhesió pocs dies abans, el 23 de febrer. “Veient la crisi en la qual estem immersos hem de ser a l’Amep perquè és on podem intercanviar, compartir i aprendre d’altres experiències per fer la transició energètica necessària de forma participada i democràtica”, va manifestar el Paer en Cap Jordi Ignasi Vidal Giné en la presentació de la votació. 

Així, l’aposta per a l’energia pública va ser subscrita per tots els grups municipals de Balaguer: Esquerra Republicana de Catalunya -Acord Municipal (ERC-AM), Treballem per Balaguer (TPB), Partit dels Socialistes de Catalunya – Candidatura de Progrés (PSC-CP), Candidatura d’Unitat Popular (CUP-Amunt), Balaguer Ara Sí – ECG (Comuns-ECG).

El ple de la Paeria de Balaguer.

Qui pot associar-se a l’Amep?

L’Amep continua creixent i convida a tots aquells organismes interessats a promoure la titularitat pública de l’energia a sumar-s’hi. Poden ser membres de ple dret de l’Amep els ajuntaments i ens supramunicipals de Catalunya, així com altres ens com comercialitzadores elèctriques, cooperatives, universitats, entitats ambientalistes i societat civil organitzada, sindicats, i en general organitzacions i entitats, sempre amb personalitat jurídica, alineades amb els objectius de l’Amep i sense ànim de lucre. En queden exclosos explícitament els partits polítics, els ens amb ànim de lucre i les seves fundacions.

Consulteu aquí el procés d’adhesió.

Balaguer.